Şölen Pastanesi – Konya

Solen_561

Konya’ya ister soğuk bir Aralık günü Şeb-i Aruz törenleri için gelmiş olun, ister yılın herhangi bir ayında Mevlâna ziyareti için… Belki yazın güneye inerken yol üstü uğrayıp geçeceksiniz, belki de hızlı trenle Ankara-Konya arası 1.5 saate indiği için günübirlik gelip döneceksiniz. Konya denince hemen herkesin aklına Mevlâna, etli ekmek ve tandır kebabı gelir. Konyalılar ve Konya’da bir süre yaşayanlar, içten içe Şölen Pastanesini de bu listeye eklerler. Bu yazıda size Şölen Pastanesi’nden bahsetmek istiyorum.

Solen_414

Konya’ya sabah ilk uçakla gittiğimde Havaş’tan Anıt’ta iner inmez Şölen’e uğrarım. Tahinli açmalarının fırından çıkmasını beklerken ilk çayı hava müsaitse dışarıdaki masalardan birinde içer eve öyle giderim. Bu saatlerde şehrin büyük çoğunluğu daha uykudayken içtiğim çaydan aldığım keyfi, fırından yeni çıkan poğaçaların, açmaların kokusuyla tadını kelimelerle anlatması zor.O nedenle Konya’ya sabah erken saatlerde gelirseniz, size de şehri gezmeye başlamadan önce kahvaltıyı Şölen’de, fırından yeni çıkmış tahinli çörekleri ve taze demlenmiş çayla yapmanızı öneririm. Daha geç saatlerde gelenlere ise tandır kebabı yada etli ekmek üstüne Şölen’nin tatlılarından “sacarası”nı tavsiye ederim.

Şölen'in sacarası

Şölen’in sacarası

Yazının devamını Gezinim sitesinde, buradan okuyabilirsiniz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s